tHUISWERK LESPAKKET

Samengesteld voor creatieve denkers van 8 tot 12.

Als plusklasleerkracht (Different Day) heb ik 8 gevarieerde opdrachten gemaakt en verzameld. Ik deel het graag, zodat je kind thuis aan de slag kan. Hieronder staat wat de bedoeling is per opdracht. De opdrachten vind je in de link eronder of in de andere blogs. Voor alles geldt: zelf blijven nadenken! Wees creatief en geef niet op! Voor vragen en antwoorden hierover, kun je het contactformulier invullen.

WAT IS DE BEDOELING?


1. Blob maakt denkfouten: denk kritisch na over wat Blob zegt. Ergens klopt het niet. Schrijf op wat jij denkt dat er fout is.

Blob maakt denkfouten

2. De brief: een brief heeft veel kenmerken. Schrijf er binnen 8 minuten 10 op. Kies daarna wat jij het belangrijkste kenmerk vindt. Het is niet makkelijk een keuze te maken. Denk goed na: welk kenmerk beschrijft een brief beter dan de andere kenmerken?

De brief

3. Rekenpuzzels: Let goed op de regels die erboven staan! Bij dit soort puzzels moet je eerst eens een paar sommen uitproberen. Sommige oplossingen kunnen niet.

Rekenpuzzels

Als bijvoorbeeld de A nooit een 3 kan zijn, kun je in het tabelletje een kruis zetten. En als je zeker weet dat B de 2 is, dan zet je daar een V.

  1 2 3
A     X
B   V  
C      
D      

4. Breinkrakers: Lees goed! In de tekst staat wat je moet doen. Je moet soms even doorzetten, dus geef het niet op! Er is een oplossing, er is een manier en jij moet die zien te vinden! Succes!

Breinkrakers

5. Droedels: Wat staat hier? Kijk naar het plaatje. Soms zie je het ineens, soms moet je gaan proberen. Zeg het woord of de letter dat je ziet hardop. Moet de letter ervoor of erachter?

Droedels

6. Dans! Kun je een dans dansen die geen dans is? Of is dansen altijd een dans? Bedenk zelf een dans die een ander kan nadoen. Misschien wordt het wel een hit! ?

Dans

7. Plantje: Het is lente! Kies een plantje dat je ergens ziet groeien. Elke drie dagen teken je hoever het gegroeid is. Groeit het snel? Teken dan om de dag. Groeit het heel langzaam, teken dan elke 4 dagen. Je kunt ook meten hoe hoog en hoe breed het is. Dan zie je het verschil beter.

Plantje

8. Luciferpuzzels: Dit is niet makkelijk, dus blijf proberen, je ziet het vanzelf! Gebruik lucifers of stokjes als dat beter werkt.

Luciferpuzzels

Plaats een reactie